Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Edice České televize křtila „Vraždy“

Ve středu 2. 11. 2011 v 16 hodin pokřtila Edice České televize v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí dva díly knižní novinky Ach, ty vraždy! podle stejnojmenného televizního cyklu.

Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“Edice České televize křtila „Vraždy“

„Autorská dvojice Zdeňka Zelenky a Jiřiny Bohdalové je vždy zárukou úspěchu a kvality,“ zahájil křest a autogramiádu ke knihám šéfproducent centra dramatické, divadelní a hudební tvorby ČT Jaroslav Kučera. Jeho vyjádření potvrzuje skutečnost, že pět celovečerních detektivních příběhů se stalo nejsledovanějším českým seriálem podzimu 2010. Diváci se mohou těšit na jaro 2012, kdy budou odvysílány další dva závěrečné díly cyklu, Archiv Felixe Burgeta a Proces doktorky Kalendové. Jejich literární podobu je však možné přečíst si již nyní ve dvoudílné knižní podobě od spoluautorů Zdeňka Zelenky a Petra Zikmunda.

Společnost, která přišla knize popřát šťastnou cestu ke čtenářům, byla až na moderátorku Janu Havrdovou nebezpečně mužská. Sešli se totiž téměř všichni vrazi, které Jiřina Bohdalová v roli JUDr. Květy Kalendové usvědčila. Ona sama se ze křtu bohužel kvůli náhlé zdravotní indispozici musela omluvit.

Jan Dolanský vyprávěl, jak měl ve Smrti lobbisty Mansdorfa „elegantně oddělat“ Martina Dejdara. Martin Kraus a Filip Cíl si v rolích studentů z Hříchu profesora Sodomky připomněli svá středoškolská léta, kdy ovšem – na rozdíl od jejich seriálových protějšků – nemělo jejich výtržnictví tragické následky. Jan Hrušínský by ve skutečnosti rozšiřovat řady mafiánů nechtěl a Jiří Plachý prozradil, že k Jiřině Bohdalové má veskrze kladný vztah, ačkoliv ji ve Vraždě poštovní doručovatelky zazdil ve sklepě.

Nakonec knihám popřál úspěch odborný poradce televizního cyklu plk. Jiří Komorous, který v mnoha přehmatech mladého kriminalisty v podání Václava Jílka objevil sám sebe na začátku kariéry.

O uvolněné atmosféře křtu a následné autogramiády svědčí i vydařené momentky.

Foto: Jiří Bytčánek

Přehled událostí